Het Rondeel, Zutphen

Het Rondeel, Zutphen

beschrijving ¬

Het Rondeel, geluidswal

Den Elterweg, Zutphen

Het geluidsscherm is gedacht als een constructie van 62 meter lang en 3.50 meter hoog, uitgevoerd in hardhout. Het scherm is 1 meter breed en begaanbaar gemaakt. Op het punt waar het scherm wordt doorbroken door de zichtlijn van de nieuwbouwwijk naar de oude stad wordt het geluidsscherm doorbroken door een ovaal, met een middellijn van 22 meter. Deze vorm vindt zijn oorsprong in de geschiedenis van de stad, als een rondeel die uit de vestings muur is gebouwd. Het ovaal wordt doorsneden door twee wanden in het verlengde van de gracht, dus op het punt waarop de oude stad is te zien vanuit de nieuwe stad. De ruimte boven de gracht wordt overspannen door een brug met een afwerking van gepatineerd koper, waaronder een glashelder scherm die zowel de doorzicht behoudt als het geluid tegenhoudt.